Opleiding versterkt

De fitnesssector is een bloeiende dynamische sector. Fitness is een sport en een fysieke vrijetijdsbesteding, maar ook een middel om aan een gezonde levensstijl te werken en om sociale contacten te onderhouden.

Onder de koepel Fitness.be werkt de Belgische Beroepsvereniging voor de Fitness- en Wellnessindustrie samen met De FitnessOrganisatie (sinds 1996 erkend door de Vlaamse Gemeenschap als recreatieve sportfederatie). 

Hun gezamelijke missie is, samen met hun leden, Vlamingen sensibiliseren voor gezonde lichaamsbeweging via het fitness- en groepsfitnessaanbod. De sector sociaal economisch zo gezond mogelijk te houden, en partners via kwaliteit overtuigen om mee te werken aan dit doel.

Eén van de pijlers om dit te bereiken is Fitness Faculty.  Een investering in opleiding, bijscholing, registratie en erkenning van competentie.  Het bijscholingsaanbod van Fitness Faculty situeert zich in People Management, Sales, Bedrijfsmanagement, Groepsfitness, Instructor/Personal Trainer, Economie, Financiën en Veiligheid.

OpleidingskalenderVolledige opleidingskalender »